KÖPVILLKOR

Betalningsvillkor


Du betalar din order när du genomför köpet i vår kassa online. Vid beställning via vår internetbutik kan du betala med ditt VISA-kort, Masterkort eller med Paypal.
Priser


Vi är ett företag från Kina som säljer produkter till Europa. Våra produkter levereras direkt från leverantör till kund, inga mellanhänder. Vi har inga lagerkostnader därför är priset på våra produkter konkurrenskraftigt! Alla produkter i vår butik har fasta priser. Kvitto på ert köp kommer att skickas via mail.
Fraktkostnad


Beställningar över 500 kr har gratis frakt. Alla beställningar under 500 kr debiteras med en fraktavgift på 49 kr oavsett antal varor, vikt eller ordervärde. Samtliga fraktpriser gäller för transporter inom Norden.
Transportör


Varor levereras vanligtvis med UPS, men andra transportörer kan komma att användas.
Beställning


När vi har tagit emot din order får du automatisk en orderbekräftelse av oss via e-post. Våra produkter skickas alltid inom 3 arbetsdagar efter din beställning.
Leveranstid


De flesta produkter skickas direkt från våra leverantörer för att hålla det låga priset på vår hemsida. Leveranstiden är från 5 arbetsdagar upp till 22 arbetsdagar, beroende på vilka produkter du har beställt. Leveranstid för El-scooter Xiaomi M365 är 5-7 arbetsdagar . Leveranstid för tillbehör är 16-22 arbetsdagar. Observera att om en beställning består av olika produkter, kan de skickas separerat och leveranstiden kan också variera. I produktinformationen kan du få leveranstiden för varje produkt.
Transportskador


- Skador på emballaget

Om du noterar skador på emballaget är du skyldig att påtala det för UPS:s chaufför eller vid utlämningsstället, så att de noterar det transportskadade emballaget innan kvittens görs. När du tar emot godset godkänner du i annat fall till UPS (genom din kvittens av godset) att det inte finns någon synlig emballageskada, vilket håller UPS oskyldiga. Vi tar inte ansvar för synliga transportskador som inte anmälts till UPS vid leveranstillfället.

- Ej synlig transportskada

Om en transportskada som inte är synlig på emballaget (s.k. dold transportskada) skulle uppstå ber vi dig att göra en anmälan om skadan till UPS på 077-662 20 77, notera skadenumret du erhåller (C*******) meddela därefter vår kundtjänst skadans omfattning via email. Bifoga gärna bilder. Handläggaren kommer via mail eller telefon återkomma till dig med mer information.

- Hur gör jag vid en transportskada?

Då skadeanmälan kräver en del undersökningsarbete ber vi dig att primärt använda email för denna typ av ärende. Anmälan om transportskada skall alltid anmälas direkt till UPS inom sju dagar, enligt UPS:s transportvillkor. Det är därför viktigt att du avemballerar och inspekterar dina produkter noggrant, direkt när du tar emot varan. För att ärendet ska kunna handläggas på snabbast möjliga sätt ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas. Beroende på skadans omfattning företas omleverans, avhjälpande eller prisavdrag.
Ångerrätt och garanti


Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen. Det innebär att om du köper en vara på postorder eller via telefon, TV-shop eller Internet, har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från den dag du tagit emot varan.

Viktigt att meddela oss via mail till vår kundtjänst senast 14 dagar efter mottagande av din produkt, om du vill utnyttja ångerrätten.

- Hur man går till väga

Innan du skickar tillbaka produkten ber vi dig att kontakta oss via info@miscooter.se. Skriv gärna orsaken varför du ångrar köpet. Med detta kan vi förbättra vår service samt genomföra återköpet snabbare.
Återbetalning


Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka produkten till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp inom 5 arbetsdagar. Som kund betalar du själv eventuell returfrakt, och ångrad produkt ska alltid returneras i väsentligt oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Konsumenten ansvara för risken vid returfrakt, denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt. Företag har inte rätt att returnera en produkt om produktförpackningen har öppnats.
Garanti


Vi har alltid ett år garanti (svensk garanti) på vår El-scooter till privatpersoner. Garantin omfattar fabrikationsfel, dvs fel som orsakats av tillverkaren. Garantin börja gälla från inköpsdatum. För att utnyttja din garanti är det viktig att göra det i tid genom att skicka ett mail till oss på info@miscooter.se.

Vid fabrikationsfel är det vi som bestämmer om ni får gratis reparation, reservdelar eller en ny produkt.

Som kund betalar du själv eventuell returfrakt, och produkter ska alltid returneras i väsentligt oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage.

Produktgarantin gäller inte om du har gjort egna förändringar av produktens funktion och/eller utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan egen konfigurering/hantering/reparation av produkten som inte finns beskriven i bruksanvisningen. Garantin täcker inte förslitningsdelar som t.ex. drivremmar, batterier, tändningsstift, filter, klippband, bromsbelägg, lampor, däckslitage mm. Garantin gäller för den ursprungliga köparen av varan och inte om produkten sålts vidare i andra hand.

Observera att det krävs kvitto/garantibevis eller orderbekräftelse för att garantin ska gälla.
Data & Integritetspolicy


Miscooter.se värnar om din personliga integritet. Denna integritetsspolicy förklarar hur miscooter.sesamlar in och använder dina personuppgifter. Den beskriver också dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande. Du kan alltid kontakta oss vid frågor kring integritets- och dataskydd genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på info@miscooter.se

Genom att använda miscooter.setjänster, accepterar du vår Integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att miscooter.seanvänder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser och förstår vår integritetspolicy innan du använder våra tjänster.

För att kunna erbjuda dig våra tjänster, såsom köp av varor eller våra kundsidor, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet.

Vilken information samlar vi in?

Information som du ger till oss. Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv på ett antal olika sätt, såsom när du bekräftar ett köp på vår webshopssida, när du väljer att handla varor, kontaktar oss eller vår kundtjänst, när du använder Mina sidor eller någon annan av miscooter.sesidor där du lämnar personuppgifter. Detta kan vara:

Person- och kontaktinformation - namn, födelsedatum, personnummer, leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, och din IP-adress.
Nyhetsbrev och SMS - namn, e-postadress, mobiltelefonnummer, eller din IP-adress. Om du inte längre vill ha nyhetsbrev klickar du på länken avregistrera mig längst ned i ett av våra utskick.


Information vi samlar in om dig. När du använder vår webshop (såsom när du bekräftar ett köp på websida, eller använder vår Mina sidor), kan vi samla in följande information:

 • Person- och kontaktinformation - namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer.
 • Information om varor - detaljer angående de varor du har köpt.
 • Historisk information - dina köp, dina returer och reklamationer.
 • Information om hur du interagerar med miscooter.se - hur du använder vår webshop, inklusive svarstid för sidor, nedladdningsfel, hur du nådde och lämnade tjänsten, såväl som leveransnotiser när vi kontaktar dig.
 • Enhetsinformation - t.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning.
 • Geografisk information - din geografiska placering.


Informationen du ger oss, såväl som information om varorna är generellt sett nödvändig för att ingå ett avtalsförhållande med oss, medan den övriga informationen vi samlar in generellt sett är nödvändig för andra syften, såsom beskrivet nedan.


Vad gör vi med din information?


All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra din upplevelse på miscooter.se. Vi behandlar personuppgifter för följande syften:

 • För att fullgöra beställningar av tjänster via de plattformar som erbjuds av miscooter.se
 • Möjliggöra god kundservice, som att hantera dina förfrågningar, rätta felaktiga uppgifter eller skicka information som du har begärt t.ex. nyhetsbrev.
 • Uppgifter om beställning av varor lagras och analyseras, samt ligger till grund för erbjudanden och rabatter samt marknadsföring av både generell och riktad karaktär.
 • För att kunna administrera kundprofiler, genomföra analyser samt marknadsundersökningar.
 • För systemadministration och för att ta fram statistiska data om våra användares beteende och mönster, men detta identifierar ingen enskild person utan sker på aggregerad nivå.
 • Personuppgifter används även för att kunna utveckla riktade erbjudanden och tjänster
 • För att skicka dig information och marknadsföring via e-post eller andra digitala kontaktvägar såsom t.ex. sociala medier då du har en aktiv kundrelation med oss.
 • För att kontakta dig via e-post eller post om andra erbjudanden, kampanjer eller tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig.
 • För att hjälpa oss att utveckla vår webbplats för att den ska vara mer användbar och för att förbättra din användarupplevelse av de plattformar som erbjuds via miscooter.segenom att kunna anpassa visningen av tjänsterna till den enhet som används.
 • För att skicka viktiga meddelanden som kommunikation om förändringar i våra villkor och policyer.
 • För att bekräfta din identitet och verifiera dina person- och kontaktuppgifter
 • För att administrera din order och kundförhållandet, t.ex. för att uppfylla våra eventuella skyldigheter gentemot dig och för att tillhandahålla dig med information, produkter som du begär från oss.
 • För kundanalys, administrera miscooter.setjänster och för miscooter.seinterna verksamhet, inklusive felsökning, dataanalys, och marknadsföring i Googles olika verktyg.
 • För att förhindra missbruk av miscooter.se´swebshop. För att utföra riskanalys, förhindra bedrägerier.
 • För att förbättra våra tjänster och för generell affärsutveckling, såsom för att förbättra upplevelsen på sidan, minimera svarstider, minimera bedrägerier, utveckla nya funktioner och nya affärsmöjligheter.
 • För att följa tillämplig lagstiftning, bokföringslagar och marknadsföringslagen.


Kommunicera med dig.

Miscooter.sekan också komma att använda din data för att kommunicera relevant information gällande produkter och erbjudanden eller för att utföra kundnöjdhetsundersökningar (gällande våra varor och vår marknadsplats) detta även via elektroniska kommunikationskanaler som sociala medier erbjuder. Om du inte vill motta sådan kommunikation, är du välkommen att maila till info@miscooter.se


Vilka kan vi komma att dela din information till?

Leverantörer och underleverantörer. Vi kan komma att dela dina personuppgifter till leverantörer eller underleverantörer för utförandet av våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och för andra syften som framgår i den här Integritetspolicyn. När vi delar dina uppgifter med någon annan har vi avtal och rutiner för att skydda dina personuppgifter. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till någon annan utan ditt samtycke. Vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana utvalda tredjeparter.

Myndigheter. Miscooter.se kan komma att lämna nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller om du har godkänt att vi gör det. Ett exempel på laglig skyldighet att lämna information, är för åtgärder mot bedrägerier eller utredning av brott.

Övriga. Logistik- och transportföretag vilka levererar dina varor. Dina personuppgifter kan komma att delas till fraktbolag i syfte att leverera dina varor, samt för att bekräfta din identitet.

Vad vi INTE kommer att göra med din data. Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part.


Var behandlar vi dina personuppgifter?

Då miscooter.seär fast beslutet att alltid skydda din data, kommermiscooter.seatt vidta alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå jämförbar med och i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES.


Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar din data endast så länge som det är nödvändigt för att utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider. När vi sparar din data för andra syften än för våra kontraktuella åtaganden, t.ex. för att uppfylla krav på reklamationsrätt, garanti och bokföring, sparar vi datan endast så länge som det är nödvändigt och/eller lagstadgat för respektive syfte.


Dina rättigheter till tillgång, rättelse och radering

 • Rätt att få tillgång till din data. Du kan begära en kopia av de uppgifter vi har i våra system för att verifiera den information vi har om dig. Kopian är gratis att begära 1ggr/år.
 • Rätt till rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.
 • Rätt att bli raderad ("rätten att bli bortglömd"). Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter för de fall att datan inte längre är nödvändig för det syfte den blev insamlad för. Det kan dock finnas legala skyldigheter för miscooter.se, som hindrar oss från att omedelbart radera delar av din data. Dessa skyldigheter kommer från bokförings- och konsumenträttslagstiftning. Vad vi då gör är att anonymisera den datan som vi är skyldiga att spara, från att kunna användas till andra syften än att uppfylla sådana legala skyldigheter.

Begärd kopia skickas alltid via post till din folkbokföringsadress.
Cookies


Vi använder cookies och liknande spårningstekniker för att leverera en smidig onlineupplevelse. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid efterföljande besök. Ingen personlig information lagras i våra cookies. Alla webbplatser använder cookies. De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan förbättras. I många fall är cookies nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen. Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och inkluderar information om användarinställningar samt hur webbplatsen används.

Hur undviker jag cookies?
Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas. OBS! Om du inaktiverar cookies kan problem med att genomföra köp på sidan uppstå.


Länkar till andra webbplatser

Vänligen notera att länkar som kan finnas på denna webbplats till andra webbplatser kan medföra att du besöker webbplatser som innehåller andra regler för integritetsskydd än vad som anges här.
Outlösta Paket/Försändelser


Paket som inte har hämtats ut inom 14 dagar återsänds till vår lager i Kina. Om detta sker debiteras kunden på en avgift på 200 kr för kostnader hänförliga till miscooter.se:s administration, frakt, returfrakt och hantering. Skulle kunden därefter vilja få sin order fraktad till sig igen tillkommer en kostnad på 49 kr.